voorwaarden en regels

 

Garantie en kwaliteit

We geven 10 jaar garantie op productiefouten en onderdelen. Is je kast minder dan 10 jaar oud en heb je een klacht, stuur die naar  service@pastoe.com. Als je een reparatie verzoek hebt, of een algemeen service verzoek, kan je die ook richten aan service@pastoe.com. We hebben een oplossing, klik hieronder. Verder verwijzen we naar de alhgemene voorwaarden, die kun je vinden onder aan elke webpagina.

Service verzoek


Weeshuis outlet 

Pastoe voor een aantrekkelijke prijs. We ruilen showroommodellen bij dealers om, soms worden bestellingen geannuleerd of is er iets in de levering verkeerd gegaan. Die kasten, zonder een huis, gaan naar het weeshuis. Daar worden ze liefdevol ontvangen, opgeknapt en ze zitten braaf te wachten op een gezin die ze wil opvangen.


De kasten zijn zonder beschadigingen, behalve als wij het specifiek in de beschrijving vermelden. Sommige kasten, met fineer bijvoorbeeld, worden namelijk niet mooier als je ze opknapt, dan is een krasje soms beter. Dat wordt altijd bij de productpomschrijving vermeld. Wij komen ze bij je thuis brengen, of je komt ze zelf ophalen.                      


Annuleren en retourneren

Wanneer je een eigen kast hebt ontworpen
Bij retouren of annuleringen van zelf ontworpen kasten betalen wij 90% van de adviesverkoopprijs terug. Het kost 10% van de adviesverkoopprijs om deze orders te retourneren of annuleren. De bovenstaande transportkosten zijn hierop van toepassing. Dit geldt voor zowel particulieren als Pastoe dealers. Binnen 14 dagen na bestelling mag je kosteloos annuleren.


Recht op retour online aankopen
Je hebt 14 dagen de tijd om online aankopen retour te melden. We vragen je wel een onkostenvergoeding voor het ophalen van je aankoop. In Nederland is dat doorgaans €150,-.

Annuleren bij vertraging
Wanneer je order meer dan vier weken vertraagd is ten opzichte van de geplande productiedatum af fabriek, mag je deze zonder bijkomende kosten annuleren. Je ontvangt je aanbetaling terug.

Transportschade
Bij transportschade wordt het gehele product op onze kosten vervangen, inclusief levering en montage. Indien je zelf schade aan het product hebt veroorzaakt tijdens het gebruik, neem dan contact met ons op en wij zullen samen kijken naar de beste oplossing. Ook kunnen wij je advies geven over het onderhoud van het meubel. Wij zijn alleen tevreden als jij dat ook bent, dus aarzel niet elke vraag te stellen via service@pastoe.com of +31 30 258 5555. Zie hieronder (melden schade) over het melden van schade en hoe je ons kan helpen.

Frontje overspuiten
Heb je spijt van de kleur op één bepaald frontje? Vanaf €50 per frontje spuiten wij deze in een andere kleur over. Schroef deze los of ontkoppel het scharnier en breng hem langs. Wil je grote panelen of hele kasten overgespoten hebben, ga dan naar onderhoud.

Eeuwigdurende zorg

Pastoe maakt al meer dan 100 jaar meubels. Dit kan alleen als je de kwaliteit van de producten hoog houdt. Wij bieden eindeloze zorg aan voor alle producten en er gaat geen dag voorbij zonder dat we één van onze klanten helpen met hun Pastoe die soms wel 50 jaar oud is. Soms hebben we nog een bepaald schroefje liggen, soms verwijzen we naar een meubelmaker. 

We proberen je onder alle omstandigheden te helpen met het onderhoud van je Pastoe kast. We hebben onderdelen, adviezen, partners met wie we samenwerken . Pastoe kasten zijn modulair samengesteld en worden over het algemeen niet verlijmd, dat betekend dat we altijd vervangende onderdelen kunnen leveren. Ga naar de pagina onderhoud voor al je vragen.

Wij bieden 10 jaar garantie op alle bewegende onderdelen, de kwaliteit van de lak en op gebruikte materialen. 

Aarzel niet om contact op te nemen via service@pastoe.com als je service of onderhoud nodig hebt. Stuur dan ook meteen foto’s van je product mee. Daarnaast hebben we bijna overal ter wereld Pastoe dealers die lokale ondersteuning bieden. 

Dezelfde 10 jaar garantie geldt ook op de kasten uit ons Weeshuis (outlet). 

Het kan voorkomen   dat een kast of onderdeel binnen die 10 jaar niet exact hetzelfde te vervangen is vanwege een wijziging in de collectie, kleuren of constructie. Dan bieden we een zo goed mogelijk alternatief aan.

De garantie is niet geldig als de klant zelf aanpassingen aan de kast heeft gemaakt. 

Melden schade

Je hebt een defect bij een kast die net bij je bezorgd is, of je bent niet tevreden.
Deuken en krassen zijn onze grootste vijanden. Verkleuringen of lakschade als gevolg van een verkeerd droogproces, komen ook voor. Ons productieteam heeft de producten zorgvuldig vervaardigd, ze zijn geïnspecteerd en opnieuw geïnspecteerd door een collega en we zijn er zeker van dat onze producten de fabriek verlaten zonder enige gebreken. De meest voorkomende schade aan onze producten wordt veroorzaakt in de transportfase. Hoewel we onze verpakkingsmethode hebben getest, is deze niet bestand tegen extreme handelingen. Dus als er dingen mis kunnen gaan, zullen ze mis gaan.

Omruilen
Onze eerste stap, in geval van een schade of afkeuring, is het ongemak voor de klant tot een minimum te beperken. Dit betekent dat we in de meeste gevallen de hele kast omruilen, ook al is de schade beperkt tot een enkel onderdeel. We knappen de oude kast in de fabriek op en deze gaat daarna naar het Weeshuis. Dat is de meest duurzaame oplossing. We willen wel dat de installatie van de beschadigde kast (als het niet te erg is) voltooid wordt, zodat de klant op zijn minst een functionerend product heeft. Wanneer de kast erg groot is, of moeilijk te installeren, zullen we een reparatie op locatie overwegen.

Daarna hebben we een gesprek met alle personen en organisaties die betrokken zijn bij de productie, levering en installatie. Fouten maken is menselijk, niet leren van je fouten is een extreme vorm van domheid.

Hoe te melden?
Als je een Pastoe product ontvangt via onze transporteur, wordt je gevraagd een ontvangstformulier te tekenen. Inspecteer de verpakking goed en teken niet als je schade ziet. Maak dan een aantekening op het formulier. Je hebt 7 dagen de tijd om zelfs na ontvangst van het product nog een klacht in te dienen. Neem het product binnen die 7 dagen uit de verpakking en controleer zorgvuldig. Er kan schade zijn die niet zichtbaar is aan de buitenkant. De verantwoordelijkheid van de transporteur en van Pastoe eindigt als de levering geaccepteerd is en er geen melding is gedaan. (Dat wil niet zeggen dat we toch samen het probleem gaan oplossen).

Meld schade meteen aan service@pastoe.com door een email te sturen, of bel +31 30 258 5555 dan doen we de melding samen  (zie onder). Stuur een foto mee van je ontvangstformulier met al dan niet een aantekening.

We zullen je vragen een rapport in te vullen, zodat we het defect bij de betrokken verzekeringsmaatschappij kunnen claimen. We kunnen je telefonisch helpen. Dit doe je als volgt:


Aanmelding schade

  • Wie je bent en hoe we je kunnen bereiken 

  • Het ordernummer van Pastoe 

  • Hoe en wanneer (datum) je het defect ontdekte 

  • De staat van de verpakking en of het pakket is geaccepteerd 

  • Waar, voor zover je weet, het defect optrad 

  • Wie je denkt dat verantwoordelijk is 

  • Wat je denkt dat de beste oplossing is om het probleem op te lossen. Misschien is er een beter idee dan volledige vervanging of is de situatie zodanig dat vervanging niet praktisch is. 

  • Foto's van het defect en (heel belangrijk) foto's van de verpakking en eventuele schade aan het pakket. 

  • Foto's van de verzenddocumenten met de juiste datums en nummers

(We weten dat het veel werk is, maar het helpt ons een deel van onze kosten terug te krijgen, onze procedures aan te passen en toekomstige problemen te voorkomen).


Vervanging
Zodra je een defect meldt, zullen we beginnen met de productie van de vervanging. Zodra de vervanging arriveert, gebruik je het verpakkingsmateriaal van de nieuwe kast om het beschadigde product in te pakken. Meld onmiddellijk aan service@pastoe.com dat de kast klaar is om opgehaald te worden.

Je ontvangt een factuur voor de vervanging, deze factuur is alleen verschuldigd als de beschadigde kast niet binnen 3 maanden na de aankomst van de vervanging aan Pastoe wordt geretourneerd. Als je besluit om het product tegen een gereduceerde prijs te houden, zullen we samen besluiten over de juiste prijs van het product en zullen we je een creditfactuur sturen.

Als we samen constateren dat de fout (deels) bij de klant of de dealer ligt, maken we een afspraak over de verdeling van de kosten inclusief extra bezorgkosten. Nogmaals de eerste prioriteit is het vervangen van de kast en wel zo snel mogelijk, daarna gaan we bepalen hoe we de kosten onderling regelen.

We hopen dat deze procedure de overlast en de kosten voor je minimaliseert en het helpt ons het incident met de betrokken leveranciers te bespreken en onze services te verbeteren.

Afrekenen

Weeshuis
Voor aankopen in het weeshuis vragen wij de betaling altijd direct. Je kunt betalen via iDeal, Creditcard, Bancontact of bankoverschrijving betalen. Ons rekeningnummer is NL58 ABNA 0109 6005 92 t.a.v. Pastoe B.V. We verzoeken je het factuur- of ordernummer en je naam te vermelden. Je hebt 14 dagen de tijd om je product te retourneren.
Dit geldt ook voor losse onderdelen en accessoires.

Nieuwe producten via pastoe.com, onze configurator of bij ons in de showroom
Voor nieuw te produceren producten vragen wij een aanbetaling van 25%. Als het product gereed is en ingepakt, ontvang je de factuur voor het resterende bedrag en maken wij een afspraak voor bezorging (zie voorwaarden bezorging). De betaling dient voor verzending te geschieden.


Wanneer je via de webshop een kast bestelt, kun je ook kiezen het bedrag via iDeal of Creditcard in zijn geheel te betalen. Kies voor bankoverschrijving als je liever volgens de standaard betaalmethode met aanbetaling kiest.


Koop en Wederverkoop

Pastoe heeft een eigen winkel en een overeenkomst met 100 woonwinkels die met kennis van zaken Pastoe verkopen. Je kunt als particulier zowel bij Pastoe rechtstreeks als bij deze woonwinkels een Pastoe kast bestellen.

Ben je zelf een interieurwinkel en wil je voor jouw klant ook een Pastoe bestellen, dan is dat mogelijk. Dergelijke bestellingen kunnen alleen via Pastoe rechtstreeks geschieden. Kortom, zakelijke wederverkoop is niet toegestaan. 


Algemene voorwaarden

Zie onderaan elke webpagina.

Privacy verklaring

Pastoe BV respecteert de privacy van de bezoekers van haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Vanwege volledige transparantie met onze klanten hebben wij daarom een beleid geformuleerd en geïmplementeerd met betrekking tot deze verwerkingen, het doel ervan als ook de mogelijkheden voor betrokkenen om hun de rechten zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen. 

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Totdat u op de website het gebruik van cookies en andere tracking systems accepteert, plaatsen wij geen niet-geanonimiseerde analytische cookies en/of tracking cookies op uw computer, mobiele telefoon of tablet.

Met het voortzetten van het bezoek van deze website accepteert u de volgende gebruikersvoorwaarden.  

De huidige op de website beschikbare versie van de privacy policy is de enige versie die van toepassing is zolang u de website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

Artikel 1 - Wettelijke bepalingen

Website (hierna ook “De website”): www.pastoe.com

Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens (Hierna ook: “De beheerder”): Pastoe BV, gevestigd te Sleepboot 4, 3991 CN Houten, kvk-nummer:  30020907.

Artikel 2 - Toegang tot de website

De toegang tot de website en het gebruik is strikt persoonlijk. U zult deze website alsook de gegevens en informatie die daarop verstrekt worden niet gebruiken voor commerciële, politieke of publicitaire doeleinden, dan wel voor enige commerciële aanbiedingen en in het bijzonder niet gebruiken voor ongevraagde elektronische aanbiedingen.  

Artikel 3 - De content van de website  

Alle merken, afbeeldingen, teksten, commentaren, illustraties, (animatie)plaatjes, videobeelden, geluiden, alsook alle technische applicaties die gebruikt kunnen worden om de website te laten functioneren en meer in het algemeen alle onderdelen die op deze site zijn gebruikt, zijn beschermd bij wet door intellectuele eigendomsrechten. Iedere reproductie, herhaling, gebruik of aanpassing, op welke wijze dan ook, van het geheel of slechts een onderdeel ervan, met inbegrip van de technische applicaties, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke, is ten strengste verboden. Indien de beheerder niet meteen actie onderneemt tegen enig inbreuk, kan dat niet worden opgevat als stilzwijgende toestemming dan wel het afzien van rechtsvervolging.

Artikel 4 - Het beheer van de website

Voor het goede beheer van de website kan de beheerder op ieder moment:

de toegang aan een bepaalde categorie bezoekers schorsen, onderbreken of beperken tot de gehele of een gedeelte van de website

alle informatie verwijderen die het functioneren van de website kan verstoren of in strijd is met nationale of internationale wetgeving of in strijd is met internet-etiquette

de website tijdelijk niet beschikbaar hebben teneinde updates uit te kunnen voeren 

Artikel 5 - Verantwoordelijkheden

De beheerder is in geen geval verantwoordelijk voor falen, storingen, moeilijkheden of onderbrekingen van het functioneren van de website, waardoor de website of een van zijn functionaliteiten niet toegankelijk is. De wijze waarop u verbinding zoekt met de website is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient zelf alle geschikte maatregelen te treffen om uw apparatuur en uw gegevens te beschermen tegen onder andere virusaanvallen op het internet. U bent bovendien zelf verantwoordelijk voor de websites en de gegevens die u op internet raadpleegt.

De beheerder is niet aansprakelijk voor juridische procedures die tegen u worden gevoerd:

vanwege het gebruik van de website of diensten toegankelijk via internet

vanwege het schenden van de voorwaarden van deze privacy policy

De beheerder is niet verantwoordelijk voor enige schade die u zelf oploopt, dan wel derden of uw apparatuur oplopen als gevolg van uw verbinding met of het gebruik van de website. U zult zich onthouden van iedere actie tegen de beheerder als gevolg hiervan.

Indien de beheerder betrokken raakt bij een geschil als gevolg van uw gebruik van deze website, is hij gerechtigd alle schade die hij dientengevolge lijdt en nog zal lijden op u te verhalen. 

Artikel 6 - Het verzamelen van gegevens

Uw gegevens worden verzameld door Pastoe BV. Onder persoonsgegevens worden verstaan: alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit.

De persoonsgegevens die op de website worden verzameld worden hoofdzakelijk gebruikt door de beheerder voor het onderhouden van relaties met u en indien aan de orde voor het verwerken van uw bestellingen.  

Artikel 7 - Uw rechten met betrekking tot uw gegevens

Op grond van artikel 13 lid 2 sub b AVG heeft eenieder recht op inzage van en rectificatie of wissing van zijn persoonsgegevens of beperking van de hem betreffende verwerking, alsmede het recht tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via dick@pastoe.com. 

Ieder verzoek daartoe dient te worden vergezeld van een kopie van een geldig identiteitsbewijs, waarop u uw handtekening heeft gezet en onder vermelding van het adres waarop er met u contact kan worden opgenomen. Binnen 1 maand na het ingediende verzoek, krijgt u antwoord op uw verzoek. Afhankelijk van de complexiteit van de verzoeken en het aantal van de verzoeken kan deze termijn indien nodig met 2 maanden worden verlengd.

Artikel 8 - Verwerking van persoonsgegevens

I n geval van schending van enige wet- of regelgeving, waarvan de bezoeker wordt verdacht en waarvoor de autoriteiten persoonsgegevens nodig hebben die de beheerder heeft verzameld, worden deze aan hen verstrekt na een uitdrukkelijk en gemotiveerd verzoek van die autoriteiten, waarna deze persoonsgegevens mitsdien niet meer onder de bescherming van de bepalingen van deze privacyverklaring vallen. 

Indien bepaalde informatie noodzakelijk is om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteiten van de website, zal de verantwoordelijke het verplichte karakter van deze informatie aangeven op het moment van het vragen van de gegevens.

Artikel 9 - Commerciële aanbiedingen

U kunt commerciële aanbiedingen krijgen van de beheerder. Indien u deze niet (meer) wenst te ontvangen, stuurt u een mail naar het volgende adres: management@pastoe.com.

Indien u tijdens het bezoek van de website enige persoonsgegevens tegenkomt, dient u zich te onthouden van het verzamelen ervan of van enig ander ongeoorloofd gebruik alsook van iedere daad die een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van die perso(o)n(en) oplevert. De beheerder is in geen geval verantwoordelijk in bovengenoemde situaties. 


Artikel 10 - Bewaartermijn gegevens

De door de beheerder van website verzamelde gegevens worden gebruikt en bewaard voor de duur zoals deze bij wet is bepaald. 

Artikel 11 - Cookies 

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij bezoek aan onze website geplaatst wordt op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens zodat u bij elk bezoek aan onze website als bezoeker kan worden herkend. Het is dan mogelijk om onze website speciaal op u in te stellen en het inloggen te vergemakkelijken.  

Wij gebruiken de volgende soorten cookies op onze website:

- Functionele cookies: zoals sessie- en login cookies voor het bijhouden van sessie- en inloginformatie. 

- Geanonimiseerde Analytische cookies: om inzage te krijgen in het bezoek aan onze website op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van bezoekers van onze website. We kunnen niet zien wie onze websites bezoekt of vanaf welke pc het bezoek plaatsvindt. 

Meer specifiek gebruiken wij de volgende cookies:

- Geen overige cookies

Wanneer u onze website bezoekt kunnen cookies afkomstig van de verantwoordelijke en/of derden op uw apparatuur worden geïnstalleerd. 

Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en het verwijderen van cookies voor elk besturingstype, nodigen wij u uit om de volgende link te raadplegen:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/cookies#faq

Artikel 12 - Beeldmateriaal en aangeboden producten

Aan het beeldmateriaal dat behoort bij de aangeboden producten op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 13 - Toepasselijk recht

Op deze voorwaarden is Nederlands Recht van toepassing. De rechtbank van de vestigingsplaats van de beheerder is exclusief bevoegd bij eventuele geschillen omtrent deze voorwaarden, behoudens wanneer hierop een wettelijke uitzondering van toepassing is. 

Artikel 14 - Contact

Voor vragen, productinformatie of informatie over de website zelf, kunt u zich richten tot: Saskia van Bohemen, info@pastoe.com, +31 30 258 5555