Onderhoudsvragen

 

Schoonhouden

Het is het beste om kasten af te stoffen of schoon te maken met een ouderwetse katoenen stofdoek. Gebruik zo nodig gerust een biologisch schoonmaakmiddel, zoals groene zeep. Dit geldt zowel voor gelakte als gefineerde kasten.

Wanneer je de kast gaat poetsen moet je voorzichtig zijn. Met de bekende microvezel-doekjes kun je de lak langzaam wat polijsten. Dus afnemen met een licht vochtig microvezel doekje is prima, maar poetsen (boenen of hard drukken) kan tot glimmende plekken leiden.

Om vette vingers op de kast zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren wij de push-to-open kasten te openen met de achterzijde van je hand of vingers. Sommige mensen die niet graag bukken gebruiken hun knie.

En blijf natuurlijk opletten op het maken van krassen. Doe viltjes onder objecten op de kast en verplaats deze niet schuivend maar door te tillen. Structuurlak is minder gevoelig voor krassen dan zijdeglans.

Vloeistoffen zoals drankvlekken moeten meteen droog gedept worden, zodat het niet in het fineer trekt.


Onderdelen

Ga naar de shop voor de meest voorkomende reserveonderdelen. Als je jouw onderdeel niet kunt vinden, stuur dan een e-mail naar info@pastoe.com met een foto van het onderdeel of de kast met daarin natuurlijk ook je vraag. 


Afstellen

Alle kasten verlaten onze fabriek waterpas afgesteld. Omdat vloeren vaak niet 100% vlak zijn, moet de kast na verplaatsing soms opnieuw worden afgesteld. Meestal is het afstellen van de stelvoetjes in de plint of onder het onderstel afdoende. Dit geldt uiteraard enkel voor staande kasten.

Na het stellen van de stelvoetjes kun je ook de scharnieren of ladegeleiders stellen. Hiervan vind je de handleiding in ons servicehandboek

Service handboek

We kunnen telefonisch, of via een Whatsapp videogesprek, kosteloos ondersteunen. Stuur een e-mail naar service@pastoe.

Tot slot kunnen onze monteurs in Nederland of België langskomen om een kast opnieuw te stellen. Dit kost in Nederland € 150,- en in België € 200,-.


Handleidingen

Service handboek

Overige handleidingen (downloads)


Overspuiten, opknappen of herstofferen

Wij spuiten geen hele kasten over, dat is specialistisch werk. Wel kun je contact opnemen met een van onze partners. Van deze drie spuiterijen weten wij dat ze Pastoe kasten bekwaam kunnen overspuiten:

Laque uit Zoeterwoude-Dorp
Rumi uit Ede

We adviseren de volgende partners te benaderen voor het opknappen van je Vintage Pastoe kast:

Luc’s Design
Ritmeester uit Alblasserdam

Wij hebben drie partners voor het herstofferen of het vervangen van leer:

Ha-Ja

Dominikq

Nu-Design

Vintage Pastoe


Vraag over een vintage Pastoe kast: Er zijn veel vintage Pastoe producten in omloop. Voor een prijsindicatie verwijzen we graag door naar  VNTG  of  Whoppah Wij kunnen geen prijsindicaties geven.Verhuizen

Voormalig Pastoe servicemonteur Richard helpt regelmatig bij het verhuizen van Pastoe kasten. Doe een aanvraag via netwerkmontage@gmail.com of bel +31 (0)6 3630 0667.

Deuren van kasten afstellen


 
 

Stellen van een kast op een plint


 
 


Stellen van de poten van een kast